Artrose

Artrose is een aandoening aan de gewrichten die voornamelijk voorkomt bij ouderen. Het wordt ook wel gewrichtsslijtage genoemd. De beschermende laag tussen de gewrichten is aangetast, wat klachten geeft als pijn, stijfheid en moeite met bewegen. Mensen met overgewicht lopen meer kans op artrose. Hiervoor zijn verschillende redenen, waarvan één reden is dat mensen met overgewicht de gewrichten meer belasten. Daarnaast kan overgewicht de klachten van al bestaande artrose verergeren. 

Dieetadvies bij artrose

Bij artrose in combinatie met overgewicht is het gunstig om af te vallen naar een gezond BMI. Een diëtist kan hierbij helpen door een energiebeperkt dieet te combineren met een gezonde leefstijl. Centraal hierbij staat dat het gewichtsverlies op een gezonde manier gaat, zodat het nieuwe gewicht op lange termijn vastgehouden kan worden. Daarnaast nemen verschillende andere gezondheidsrisico’s af bij een gezond BMI.

Heeft u interesse in een energiebeperkt dieet en het aanleren van een gezonde leefstijl bij artrose? Wij begeleiden u graag gedurende dit proces met een passend voedingsadvies op maat.

Wilt u direct een afspraak maken?

Klik dan hier!