Hypercholesterolemie

Het lichaam maakt zelf cholesterol aan, maar dit krijgen wij ook binnen met de voeding. Door een cholesterolverlagend dieet te volgen, verlaag je de kans op hart- en vaatziekten.

Er zijn twee soorten cholesterol: het HDL-cholesterol en het LDL-cholesterol. Het LDL cholesterol zorgt ervoor dat plaque wordt gevormd in de aderen, waardoor de aderen kunnen dichtslibben. Deze aderverkalking zorgt voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het HDL cholesterol ruimt deze plaque in de aderen op. Dit cholesterol verlaagd dus de kans op hart- en vaatziekten. Er is dus goed (HDL) cholesterol en slecht (LDL) cholesterol. Hier is een simpel ezelsbruggetje voor: het HDL-cholesterol (goed) wil je zo Hoog mogelijk houden en het LDL-cholesterol (slecht) wil je zo Laag mogelijk houden.

Individueel:
Wanneer mensen liever persoonlijk op consult komen kan dat ook. Zij kunnen eventueel bij de verschillende praktijklocaties terecht in Lelystad, Almere en Ermelo of wij kunnen bij u op locatie komen.

Wanneer u interesse heeft en/of een oriënterend gesprek wilt kunt u contact opnemen.

Dieetadvies bij een verhoogd cholesterol

Bij een verhoogd cholesterol is met name het slechte cholesterol te hoog. Met een cholesterolverlagend dieet daalt het slechte cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziekten verkleind.

Heeft u interesse in een dieet bij een verhoogd cholesterol? Wij begeleiden u graag met een passend voedingsadvies op maat.

Wilt u direct een afspraak maken?

Klik dan hier!