Overgewicht en obesitas

Bij overgewicht en obesitas is er overtollig vet opgeslagen in het lichaam. Het BMI bij overgewicht is >25kg/m2 en bij obesitas >30kg/m2. Overgewicht is nadelig voor de gezondheid. Hoe hoger het overgewicht, hoe meer kans op gezondheidsrisico’s. Daarbij komt dat mensen waarbij het vetweefsel vooral bij de buik wordt opgeslagen, nog meer gezondheidsrisico lopen.

Overgewicht ontstaat wanneer er enige tijd meer eten en drinken ingenomen wordt dan de behoefte van het lichaam. Het lichaam slaat de overtollige energie (voedingsstoffen) dan op als vetweefsel. Dit verhoogt onder andere het risico op diabetes type 2, hart- en vaatziekten, het metabool syndroom, gewrichtsslijtage en –ontstekingen, galstenen, ademhalingsproblemen, menstruatiestoornissen, vruchtbaarheidsstoornissen en verschillende vormen van kanker.

Dieetadvies bij overgewicht/obesitas

Bij overgewicht en obesitas is het belangrijk op een gezonde manier gewicht te verliezen. Dit kan door op een gezonde manier te eten en meer te bewegen. Gezond afvallen gaat langzaam, maar wordt op een langere termijn vastgehouden en zorgt ervoor dat het lichaam geen tekorten aan voedingsstoffen krijgt. Het gaat om het aanleren van een nieuwe gezonde leefstijl, zodat het gewicht er af blijft. Daarbij nemen de gezondheidsrisico’s en bijkomende klachten af.

Heeft u interesse in een energiebeperkt dieet en het aanleren van een gezonde leefstijl? Wij begeleiden u graag gedurende dit proces met een passend voedingsadvies op maat.

Heeft u interesse in een dieet bij COPD? Wij begeleiden u graag met een passend voedingsadvies op maat.

Wilt u direct een afspraak maken?

Klik dan hier!