Voeding voor kinderen

Doordat kinderen in de groei zijn is het van belang dat zij voldoende voedingsstoffen binnen krijgen met eten en drinken. Daarnaast wordt hiermee de basis gelegd voor een gezond en gevarieerd eetpatroon en daarmee een gezond gewicht.

Bij kinderen wordt de groeicurve gevolgd om te meten of een kind gezond groeit. Soms kan een kind afwijken van deze groeicurve, als hij/zij bijvoorbeeld te zwaar of te licht is. Voor een gezonde ontwikkeling is het dan van belang om de lijn op de curve zo dicht mogelijk in de groene zone te krijgen.

Dieetadvies bij dieetadvies voor kinderen

Bij kinderen spreken wij niet van een dieet. Omdat een kind in de groei is, moet een kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgen voor een gezonde ontwikkeling. Bij overgewicht focussen wij ons namelijk niet op afvallen, maar op het stabiliseren van het gewicht en een gezonde groei, waardoor een kind uiteindelijk een gezond gewicht heeft voor zijn/haar lengte. Bij kinderen met ondergewicht focussen wij ons op het verrijken van de basisvoeding, zodat een kind op een gezonde manier aankomt. Daarnaast kunnen er adviezen gegeven worden over de eetopvoeding.

Bent u geïnteresseerd in een gezond eetpatroon voor uw kind? Wij begeleiden u en uw kind graag met een passend voedingsadvies op maat.

Wilt u direct een afspraak maken?

Klik dan hier!