Maagverkleining

Voortraject

In het voortraject voor een maagverkleining moet u een aantal maanden onder begeleiding van een diëtist afvallen. Hiervoor krijgt u een verwijsbrief mee van het ziekenhuis. Ook veranderen er een aantal dingen qua eten en drinken na de operatie. Onder begeleiding van een diëtist worden hiervoor doelen opgesteld en wordt u hierop voorbereid. Er wordt een start gemaakt aan de nieuwe leefstijl. Op deze manier went u alvast aan het patroon wat aangehouden moet worden na de operatie. Daarnaast gaat u op deze manier goed gevoed de operatie in.

Natraject

In het natraject wordt er de eerste twee weken vloeibaar gegeten. Hierna volgt het nieuwe eetpatroon met zes eiwitrijke eetmomenten per dag, waar tijdens het voortraject al aan gewerkt wordt. Van het ziekenhuis krijgt u een algemeen voedingsadvies mee. Een diëtist kan helpen dit voedingspatroon eigen te maken en eventuele complicaties zoals dumping helpen te voorkomen.

Voor een dieet bij een maagverkleining in zowel het voor- als natraject kunnen wij u helpen met een passend voedingsadvies op maat.

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op!